دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا به رونمایی از دستگاهی پرداختهاند که میتوان با آن از فاضلاب، برق تولید کرد.
این دستگاه به ترکیب یک سلول سوخت با دیگر فناوریها برای تبدیل ایستگاههای تصفیه فاضلاب به نیروگاه برق پرداخته که به باور محققان میتواند نیروی لازم برای کل شبکههای آبی یک شهر را تامین کند.
تبدیل ایستگاههای تصفیه فاضلاب از کاربر به مولد برق میتواند بخصوص در کشورهای در حال توسعه مثمر ثمر باشد.
این دستگاه جدید به ترکیب دو نوع فناوری تولید کننده انرژی میپردازد: یک سلول سوختی میکروبی که در آن باکتری به تولید ماده آلی برای یک جریان میپردازد و یک سیستم الکترو دیالیز معکوس که در آن یونهای مثبت و منفی با مجموعهای از غشاها از هم جدا شده و به تولید جریان میپردازند.
سلولهای سوختی میکروبی نسبتا کمهزینه هستند؛ در حالی که الکترودیالیز معکوس، نیازمند غشاهای مخصوص بسیار بوده که هزینه آن را بالاتر میبرد.
دانشمندان با ترکیب دو فناوری توانستهاند بر محدودیتهای سلول سوختی فائق آمده و همزمان به تولید انرژی برای سیستم الکترودیالیز معکوس بپردازند.
یکی از عوامل اصلی این دستگاه، استفاده از بیکربنات آمونیوم به عنوان سوخت برای الکترودیالیز معکوس بود که از کارایی بهتری نسبت به آب دریا که معمولا مورد استفاده است، برخوردار است. این ترکیب فناوریها به دانشمندان کمک کرد تا به جای 20 لایه، تنها از پنج لایه برای تولید برق استفاده کنند.
این دستگاه میتواند 0.9 کیلو وات برق در ساعت از هر کیلوگرم فاضلاب آلی تولید کند؛ در مقابل، تصفیه فاضلاب معمولا 1.2 کیلوات برق در ساعت برای هر کیلوگرم مصرف میکند.
دانشمندان مدعی هستند که میتوان از دیگر مواد آلی مانند ضایعات زراعی یا دیگر منابع سلولوزی برای تولید برق توسط این دستگاه استفاده کرد؛ آنها در مقاله خود که در مجله ساینس منتشر شده، حتی بر این باورند که میتوان برای تولید برق از هفت تا 17 درصد انرژی مورد استفاده در آمریکا که به عنوان گرمای اتلافی از بین رفته، استفاده کرد.
منبع: ایسنا